artikel

Välfärdskaos i upphandlingsvärlden.

Vi kunde läsa i HD 12/5 att kommunen hittat en ny operatör till att driva Skiftesvägens äldreboende då Attendo inte längre passade. Attendo som sedan 2017 har drivit äldreboendet håller inte med om detta beslut och har överklagat det till förvaltningsrätten. Detta ska enligt kommunen inte ställa till med några större problem, för under tiden överklagandet processas så förlänger man Attendos drift av äldreboendet. 

 

Allt detta låter som rena rama cirkusen, som skapar oreda och ger ett oseriöst intryck. Om Landskrona på allvar satte sina äldre först så skulle man driva sina egna boenden. Högern talar ofta om en kommuns kärnuppdrag. Om något så är väl skola och äldreomsorg kärnuppdrag och bör tas i direkt kontroll av kommunen. På så sätt slipper vi vara oroliga för eventuella förändringar eller felaktigheter. För om vi är i direkt kontroll så styr vi skeppet. Då är det vi som undviker isbergen. 

 

Många problem och konstigheter som kommuner över hela Sverige stött på hade man enkelt kunna undvika om man inte sålt ut välfärden. Oavsett om det är skolor i konkurs eller äldreboenden som väger blöjor. De flesta känner till uttrycket “ju fler kockar, desto sämre soppa”. Det gäller även vår välfärd. 

 

David Bergström

Vänsterpartiet Landskrona

Kopiera länk