artikel

Svenskt svek mot Palestina

Häromdagen antogs en resolution i FN vilket beslutat att man skall testa Israels illegala ockupation av Palestinsk mark i den internationella domstolen i Haag.

FN:s generalförsamling antog, med majoritet ett förslag till resolution som påverkar det palestinska folkets mänskliga rättigheter i de ockuperade palestinska områdena, inklusive östra Jerusalem.

Trots det politiska tryck som Israel utövat som ockupationsmakt och med hjälp från några av dess nära allierade röstade 87 länder för denna resolution, 26 länder motsatte sig den och 53 länder avstod från att rösta.

Tyvärr är Sverige bland de länder som avstod från att rösta, jag anser att Sveriges beslut att inte rösta för resolutionen är en skam för demokratin i vårt kära land.

Det är även ett svek mot våra Palestinsk-svenska medborgare i Landskrona, Skåne och Sverige i helhet. Sverige har tidigare besluta att erkänna Palestina som stat, därför bör man fortsätta stötta kampen mot den olagliga ockupationen av Palestinsk mark på alla möjliga sätt.

Ali Hadrous
Vänsterpartiet

Kopiera länk